Wykonanie

Dzisiejszy wpis zacznę od tego, że zostałam potrójnie wyróżniona: przez Arnikę, Patyskę i Garnkofilie .Dziękuję dziewczyny!:)Zabawa polega na odpowiedzi na 11 pytań, a następnie zadaniu własnych 11 pytań wyróżnionym przez siebie 11 blogom. P o otrzymaniu pierwszego wyróżnienia zaczęła m tworzy ć wpis z odpowiedziami, przy drugim
pomy ś lałam, ż e 22 odpowiedzi, to nie tak znów wiele, ale przy trzecim stwierdziłam, że kto przez to przebrnie i tyle wiadomości na swój temat, to ja sama nawet nie znios ę ;)Zamiast więc odpowiedzi na pytania i dalszej części zabawy zaprosz ę W as na bardzo smaczn ą wersję ś
niadaniowej k asz y jaglan ej - będzie i zdrowiej i mniej czytania ;)*****Śniadanie jaglane z dodatkiem
kaki, czyli bardziej słodko już się chyba nie da;)Rzadko jadam
kaki ze względu właśnie na jego ekstremalną
słodycz (podobnie jak
ananasa), ale od czasu do czasu dorzucam go do deseru albo, jak dzisiaj, do śniadania.Składniki na 2 porcje:* ok. 100 g
kaszy jaglanej (u mnie wersja słodka)* kilka
daktyli* łyżka
orzechów włoskich* łyżeczka karobu* kilka plasterków
imbiru, łyżeczka
soku z cytryny, szczypta
soliŚniadanie oczywiście przygotowane wg zasad Kuchni Pięciu Przemian, czyli:1. na wrzątek wrzuciłam uprzednio przelaną również wrzątkiem
kaszę (g)2. dodałam kilka
daktyli (sł)3. dorzuciłam
imbir (o)4. szczypta
soli (sn)5.
sok z cytryny (k)Gotowałam ok. 15-20 min., po czym połowę
kaszy zostawiłam na następny dzień, a do pozostałej dorzuciłam posiekane
orzechy (g), karob i pokrojone 1/2
kaki (sł)Było d obre:)

"Bogaty jest ten, kto dużo posiada; bogatszy kt o mało potrzebuje ; najbogatszy kt o wiele
daje"Gerhard Tersteegen