Wykonanie
Tym razem
kasza jaglana z
rabarbarem - tego jeszcze nie serwowałam.2 wersje: jedna deserowa, a druga
śniadaniowa (cho ć t ę pierwsz ą te ż na ś ni a danie mo ż na zjeść, dlaczego nie).Różni ą się bardziej sposobem podani a niż zawartością.Wersja deserowaSkładniki na 2 porcje:* 4 łyżki
kaszy jaglanej* 3-4 laski
rabarbaru* łyżka
wiórków kokosowych* łyżka
miodu*
orzechy* łyżeczka
miodu (albo
ksylitol) do
rabarbaruKaszę ugotowałam tradycyjnie, czyli wrzuciłam na wrzątek, zamieszałam i gotowałam na małym ogniu 15 min (już nie mieszając),
potem jeszcze 5 min. dochodziła przy wył ą czonym gazie.
Rabarbar pokroiłam, wrzuciłam do rondelk a z odrobiną
wody i dusiłam do postaci musu.A
potem wymieszałam
kaszę z
kokosem,
miodem i kilkoma posiekanymi
orzechami, włożyłam na dno szklanki, a na wierzch
rabarbarowy mus polany
miodem i
orzechy do ozdoby.Cudowny deser!:)
Wersja
śniadaniowaSkładniki na 2 porcje:* 4 ły ż ki
kaszy jaglanej* 3-4 laski
rabarbaru* 2
figi*
miód albo
ksylitolKasz ę i
rabarbar przygotowałam jak w poprzednim przepisie. Wymieszałam, dosłodziłam i posypałam pokrojonymi
figami.
"Szczegółowo analizując
płatki nikt jeszcze nie pojął pi ę kna róży"Anthony de Mello