ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana z rabarbarem - wersja deserowa i śniadaniowa

Kasza jaglana z rabarbarem - wersja deserowa i śniadaniowa

nazwa

Wykonanie

Tym razem kasza jaglana z rabarbarem - tego jeszcze nie serwowałam.
2 wersje: jedna deserowa, a druga śniadaniowa (cho ć t ę pierwsz ą te ż na ś ni a danie mo ż na zjeść, dlaczego nie).
Różni ą się bardziej sposobem podani a niż zawartością.
Wersja deserowa
Składniki na 2 porcje:
* 4 łyżki kaszy jaglanej
* 3-4 laski rabarbaru
* łyżka wiórków kokosowych
* łyżka miodu
* orzechy
* łyżeczka miodu (albo ksylitol) do rabarbaru
Kaszę ugotowałam tradycyjnie, czyli wrzuciłam na wrzątek, zamieszałam i gotowałam na małym ogniu 15 min (już nie mieszając), potem jeszcze 5 min. dochodziła przy wył ą czonym gazie.
Rabarbar pokroiłam, wrzuciłam do rondelk a z odrobiną wody i dusiłam do postaci musu.
A potem wymieszałam kaszę z kokosem, miodem i kilkoma posiekanymi orzechami, włożyłam na dno szklanki, a na wierzch rabarbarowy mus polany miodem i orzechy do ozdoby.
Cudowny deser!:)
Wersja śniadaniowa
Składniki na 2 porcje:
* 4 ły ż ki kaszy jaglanej
* 3-4 laski rabarbaru
* 2 figi
* miód albo ksylitol
Kasz ę i rabarbar przygotowałam jak w poprzednim przepisie. Wymieszałam, dosłodziłam i posypałam pokrojonymi figami.
"Szczegółowo analizując płatki nikt jeszcze nie pojął pi ę kna róży"
Anthony de Mello
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2013/05/kasza-jaglana-z-rabarbarem-wersja.html