ßßß Cookit - przepis na Kimchi na ciepło

Kimchi na ciepło

nazwa

Wykonanie

Kimchi najpierw traktowałam jako dodatek do dań albo po prostu przekąskę, po którą sięgałam jak miałam ochotę na coś pikantnego.
A potem poszłam dalej i zaczęłam łączyć je z innymi dodatkami i jeść na ciepło. Na ten pomysł sama bym może nie wpadła, dlatego dziękuję za wskazanie drogi Thiessie :)
Prezentuję 2 wersje z ryżem i jedną z kaszą jaglaną i jajkiem.
Błyskawiczna kolacja, pod warunkiem, że ma się kimchi pod ręką;)
Składniki:
* kimchi
* ugotowana kasza jaglana
* jajko
* olej kokosowy albo inny
* coś zielonego do posypania
Kimchi wrzuciłam na rozgrzany olej, chwilę podsmażyłam i dodałam ugotowaną kaszę jaglaną. W tym samym czasie na maśle usmażyłam jajko sadzone.
Przełożyłam na talerz, posypałam świeżo wyhodowanym na parapecie szczypiorem i zjadłam sama, bo oczywiście nie było chętnego na takie danie;)
Było bardzo dobre!
Wersja z ryżem i suszonymi pomidorami:
I wersja z ryżem i anchois, czyli ostro-słona:
"Żyjesz tylko raz. Ale jeśli wszystko zrobisz jak trzeba, raz wystarczy"
Fred Allen
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2014/02/kimchi-na-cieplo.html