Wykonanie

Miałam
banany do zużycia i ochotę na kre m.Gdybym miała jeszcze
awokado, to zrobiłabym mój najbardziej ulubiony
awokadowy mus, ale nie miałam, ale miałam za to paczkę dopiero co zakupionych preparowanych chrupek jaglanych i surowe
kakao, które kupiłam z ciekawości jak smakuje i czy się różni od zwykłego. Pozbierawszy to wszystko do kupy, a raczej miski miksera, ukręciłam w moment pyszny krem:)Składniki na porcję:* 1-2 dojrzałe
banany* 2 łyżeczki
kakao - dałam surowe, można dać zwykłe albo karob* 3-4
daktyle - dałam świeże, ale suszone też są ok* łyżeczka
soku z cytryny* garść
kaszy jaglanej preparowanej - można dać
amarantus ekspandowany albo chrupki
ryżowe, gryczane itp.Wszystkie składniki oprócz
kaszy zmiksowałam na gładki krem, po czym dodałam większą część jaglanych chrupek i wymieszałam, a resztą posypałam wierzch.Wsadziłam na chwilę do lodówki, ale nie za długo, bo z jednej strony taki krem lepszy jest lekko schłodzony, ale z drugiej chrupki namakają i stają się mniej smaczne, bo najlepiej smakują gdy są chrupiące:)Prosty, pyszny deser:)


"Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia"Erich
Maria Remarque