ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana na słodko. Bardzo słodko:)

Kasza jaglana na słodko. Bardzo słodko:)

nazwa

Wykonanie

Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje.
Kiedyś przedstawiałam taką wersję, a dzisiaj przedstawię jeszcze słodszą, z dodatkiem kaszy kukurydzianej i banana.
Składniki na sporą porcję:
* 2 łyżki kaszy jaglanej przelanej wrzątkiem
* 2 łyżki kaszy kukurydzianej
* 2-3 suszone morele, duża figa, łyżka rodzynek - najlepiej niesiarkowane
* przyprawy: imbir, kurkuma, sól
* 1/2 banana
* 1-2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego
* łyżka pokrojonych orzechów włoskich
I tak:
1. na wrzątek szczypta kurkumy (g)
2. kasza jaglana, kukurydziana i pokrojone bakalie (sł)
3. drobno pokrojony kawałeczek imbiru lub trochę suszonego (o)
4. szczypta soli (sn)
5. trochę soku z cytryny (k)
Gotuję ok. 15 min.
6. orzechy włoskie (g)
7. siemię lniane i pokrojony banan (sł)
I jeść:)
Na śniadanie albo na kolację, a i na deser też się nada.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza."
Konfucjusz
Komentarze
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2012/02/kasza-jaglana-na-sodko-bardzo-sodko.html