Wykonanie

Nadal moim najczęstszym śniadaniem pozostaje
kasza jaglana na słodko. Za każdym razem coś tam dodaję lub ujmuję i zawsze jest dobra i zawsze bardzo mi smakuje.Kiedyś przedstawiałam taką wersję, a dzisiaj przedstawię jeszcze słodszą, z dodatkiem
kaszy kukurydzianej i
banana.Składniki na sporą porcję:* 2 łyżki
kaszy jaglanej przelanej wrzątkiem* 2 łyżki
kaszy kukurydzianej* 2-3
suszone morele, duża
figa, łyżka
rodzynek - najlepiej niesiarkowane*
przyprawy:
imbir,
kurkuma,
sól* 1/2
banana* 1-2 łyżki świeżo zmielonego
siemienia lnianego* łyżka pokrojonych
orzechów włoskichI tak:1. na wrzątek szczypta
kurkumy (g)2.
kasza jaglana, kukurydziana i pokrojone
bakalie (sł)3. drobno pokrojony kawałeczek
imbiru lub trochę suszonego (o)4. szczypta
soli (sn)5. trochę
soku z cytryny (k)Gotuję ok. 15 min.6.
orzechy włoskie (g)7.
siemię lniane i pokrojony
banan (sł)I jeść:)Na śniadanie albo na kolację, a i na deser też się nada.

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza."KonfucjuszKomentarze