Wykonanie
Mialy to niby byc pierogi, ale w ostatniej chwili sie rozmyslilam i ukleilam uszka ;) Chyba ostatnio cierpie na kuchennego lenia ;) Tak zwykle bywa po Swietach bogatych w gotowanie i pieczenie.
Ciasto na pierogi znajdziecie tutaj: Pierogi z
bialym serem .A tutaj nadzienie:10 g
suszonych pieczarek300 g
pieczarek swiezych2-3 lyzki tartej bulkilyzka
masla1
cebula1
jajko1 lyzka
smietany kremowkisol,
pieprzGrzyby suszone namoczyc, nastepnie ugotowac w tej samej wodzie.
Wywar grzybowy mozna wykorzystac do zupy lub barszczu.
Grzyby wyjac z
wywaru i posiekac.
Cebule posiekac i podsmazyc na
masle. Dodac
suszone pieczarki, oraz oczyszczone i posiekane
swieze pieczarki, udusic do miekkosci. Wystudzic. Dodac pozostale skladniki i wyrobic zwarta mase, ktora nadziewac uszka. Gotowac w osolonej wodzie, az uszka wyplyna na wierzch. Mozna podawac od razu lub odsmazane.