ßßß
            
        
Bardzo delikatny i bardzo kremowy, ze świeżych pieczarek.Łatwy i szybki w przygotowaniu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, kluskami śląskimi, kopytkami czy makaronem :)Jest po prostu wspaniały ! Smak nie do opisania, na prawdę wart wypróbowania !Składniki:– 5 pieczarek– 1 mniejsza cebula– 125ml śmietany 30%– łyżka masła– łyżeczka przyprawy rosołowej premium ” Tytka Smaku ”– świeżo mielony pieprzPrzygotowanie:* Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle.* Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, a po chwili dorzucamy do cebuli i smażymy do zarumienienia się całości.* Do podsmażonych pieczarek z cebulą, wlewamy śmietankę, dodajemy przyprawy, trzymamy chwilkę na małym ogniu i nasz sosik gotowy. Smacznego :)♥ Jeżeli sos będzie za gęsty, bo każdy lubi inną konsystencję, wystarczy dolać do niego odpowiednią ilość wody i zagotować.
Kategorie: