Wykonanie
Bardzo delikatny i bardzo kremowy, ze
świeżych pieczarek.Łatwy i szybki w przygotowaniu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, kluskami śląskimi, kopytkami czy
makaronem :)Jest po prostu wspaniały ! Smak nie do opisania, na prawdę wart wypróbowania !Składniki:– 5
pieczarek– 1 mniejsza
cebula– 125ml
śmietany 30%– łyżka
masła– łyżeczka
przyprawy rosołowej premium ” Tytka Smaku ”– świeżo mielony
pieprzPrzygotowanie:*
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na
maśle.*
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, a po chwili dorzucamy do
cebuli i smażymy do zarumienienia się całości.* Do podsmażonych
pieczarek z
cebulą, wlewamy
śmietankę, dodajemy
przyprawy, trzymamy chwilkę na małym ogniu i nasz sosik gotowy. Smacznego :)♥ Jeżeli sos będzie za gęsty, bo każdy lubi inną konsystencję, wystarczy dolać do niego odpowiednią ilość
wody i zagotować.
Kategorie: