Wykonanie
Bardzo prosta, mega szybka w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.Przepis wypatrzyłam u
Andzi-35, a pochodzi on od Wiosenki . Od siebie dorzuciłam tylko puszkę
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, raczej bez przekonania. Puszka zalegała w lodówce, a to była okazja by w końcu znalazła swoje przeznaczenie.
Tuńczyk skomponował się z tą
sałatką rewelacyjnie.Polecam ;)
Składniki:1 słoiczek
selera marynowanego1 słoiczek
cebulki konserwowej1 puszka
kukurydzy konserwowej1 puszka
tuńczyka w kawałkach w sosie własnym4
jajka ugotowane na twardo
szczypiorekmajonezsól,
pieprz do smaku
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek kroimy drobno.Wszystko razem mieszamy, dodajemy
majonez, oraz
pieprz i
sól do smaku.
Sałatkę odstawiamy na ok. godzinę do lodówki, by składniki się "przegryzły".Smacznego ;)