Wykonanie
Najlepsze drugie śniadanie.
Daje kopa. Gdy nie znajdujesz swoich ulubionych
ciastek na półce robisz swoje. Jeszcze lepsze.Owsiana bomba. Klasyczne połączenie
włoskiego orzecha i
rodzynki jej zapalnikiem.


Składniki (na 8 batonów):1
jajo2 szklanki
płatków owsianychorzechy włoskie 50ggarść
rodzynek2 łyżki
mioduPłatki owsiane upraż na patelni teflonowej wraz z posiekanymi
orzechami włoskimi. Przełóż do miski. Dokładnie wymieszaj z
rodzynkami,
jajkiem i
miodem. Foremkę (moja to keksówka 30x12 cm) wyłóż folią aluminiową. Masę przełóż do foremki i dokładnie dociśnij do dna, aby była zwarta. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Jeszcze gorące podziel na 8 porcji. Smacznego owsianego !

Wartość Kaloryczna 180 kcal (1 baton)
Białko 5 gWęglowodany 25 gTłuszcz 6 , 4 g