Wykonanie
Czyli wariacje z
twarogiem w roli głównej. Na "słono" - no bo jak to się
mówi na niesłodkie potrawy ? Nie wiem.Placuszki bardzo fajnie się je ( to znaczy - szybko:]). Mięsiste takie - a'la placki ziemniaczane prawie, po prostu coś konkretnego w ustach :D I pachnące -przez "zielsko", i nawet jak ktoś nie lubi, tutaj zielone jest sprytnie przeszmuglowane.Samym im niczego nie brakuje, ale towarzystwo
sosów jeszcze bardziej im sprzyja.Ale o sosach kiedy indziej.

Składniki ( na 5 placków):
ser biały chudy 130g1
jajootręby pszenne 50g50ml
mleka 0,5%
szczypiorekzioła prowansalskieUtrzyj rozdrobniony
ser z
jajkiem, następnie stopniowo dodawaj
otręby i
mleko. Dodaj posiekany
szczypiorek oraz
zioła prowansalskie i wymieszaj. Placki smaż z dwóch stron (delikatnie podważaj-gotowe powinny być złocistobrązowe) na rozgrzanej patelni teflonowej.Wartość Kaloryczna 73 kcal (1 placek)
Białko 9,1 gWęglowodany 3 , 2 gTłuszcz 1,7g