Wykonanie

Za oknem słońce, temperatury coraz przyjemniejsze... czuć wiosnę! :)Mam dla Was zatem propozycję na gorący deser, w sam raz, żeby wyjść na balkon, czy taras z ciepłą
herbatką, kocem i
owocami pod
czekoladową kruszonką :)Składniki na dwie porcje:dwie garści
owoców (użyłam mrożonych czerwonych
owoców)20 g
gorzkiej czekolady0,5 szklanki
mąki1 łyżka
kakao2 łyżki
cukru2 łyżki roztopionego
masła (+ 1 łyżeczka nieroztopionego do wysmarowania foremek)

Wykonanie:Żaroodporne foremki smarujemy
masłem, wrzucamy
owoce.W misce łączymy ze sobą składniki suche:
mąkę,
kakao i
cukier, dodajemy roztopione
masło, mieszamy, najlepiej palcami, tworząc grudki kruszonki.

Gotową kruszonką obsypujemy
owoce i wkładamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, lub 25 minut, jeżeli użyliśmy
owoców mrożonych (tak jak ja tym razem).Smacznego! :)Chocoholiczka
