Wykonanie

Cudowne, mocno
kokosowe, praktycznie bez dodatku
masła, za to z dużą ilością rozpływającej się w ustach
białej czekolady ... Mój M. dziś często kursuje do lodówki ;). Na szczęście (dla mnie) dziś się lekko ochłodziło i dałam sobie radę z ich lepieniem, polecam bardzo!Składniki na około 25
trufli:200 g
białej czekolady (dobrej jakości)pół szklanki
śmietany kremówki1/3 szklanki
płatków kukurydzianych lub suchych
wafli1 i 1/4 szklanki
wiórków kokosowych2 łyżki
masła2 łyżki
likieru kokosowego3 łyżki
mleka w proszkuDo obtoczenia:
wiórki kokosowezmielone
migdałyDo garnuszka wlać kremówkę, dodać
masło, podgrzewać. Dorzucić połamaną w kostkę
białą czekoladę, na najmniejszej mocy palnika ją rozpuszczać, ciągle mieszając. Przelać do miski, dodać
wiórki kokosowe, pokruszone
płatki lub
wafle,
likier,
mleko w proszku. Wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki do stężenia.Następnie formować kulki, obtaczać w wiórkach
kokosowych, a następnie w zmielonych migdałach. Przechowywać w lodówce.Smacznego :)