Degustatorów w domu miałam kilku i każdy wyraził inn ą opinię na temat tych słodkich kulek. Ogólnie trufle wyszyły mocno czekoladowo - kokosowe. Miło jest delektować się ich smakiem, nie uda się zjeść więcej niż dwie sztuki bo są bardzo słodkie. InspiracjaSkładniki1/2 szklanki śmietanki 30%200 g czekolady białej(ja dałam jedną tabliczkę mlecznej i jedną białej)1/2 szklanki płatków kukurydzianych1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia2 łyżki likieru kokosowego2 łyżki mleka w proszku(nie dodałam)2 łyżki masła3 łyżki płatków migdałowych do obtoczeniaWykonanieŚmietankę przelałam do garnka, dodałam masło i pokruszoną czekoladę. Podgrzałam na małym ogniu aż powstała gęsta, jednolita masa. Następnie dodałam likier, rozdrobnione w moździerzu płatki i wiórki. Odstawiłam masę do wystygnięcia. Po wystygnięciu wstawiłam masę do lodówki na kilka godzin, aż była na tyle plastyczna, że można było zrobić z niej kulki, które obtoczyłam w wiórkach kokosowych i rozdrobnionych płatkach migdałowych.Opracowała Edyta