Wykonanie
Przepisów na te pyszne
ciasteczka nigdy dosyć ;-). Te są bardzo szybkie w wykonaniu i choć ja ich nie
jadłam (wydają sie dość tłuste, szczególnie jeszcze ciepłe) to pozostałym domownikom smakowały. Dla tych, którzy wciąż szukają przepisu na swoje ulubione kokosanki - do wypróbowania!Składniki na około 20 kokosanek:250 g
wiórków kokosowych100 g
masła3/4 szklanki
cukru4 łyżki
mleka2
białkaMasło włożyć do garnuszka. Rozpuścić z
cukrem i
mlekiem. Dodać wiórki i wymieszać, chwilę pogotować. Przestudzić.
Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z resztą przestudzonych składników. Gotowe ciasto nakładać łyżką (najlepiej gałkownicą do
lodów) na natłuszczoną blachę.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut, do złotego koloru. Poczekać chwilę przed zdjęciem z blachy, wystudzić.Smacznego :-).Przepis podany przez Nutellę na Kafeterii.