ßßß
Przepisów na te pyszne ciasteczka nigdy dosyć ;-). Te są bardzo szybkie w wykonaniu i choć ja ich nie jadłam (wydają sie dość tłuste, szczególnie jeszcze ciepłe) to pozostałym domownikom smakowały. Dla tych, którzy wciąż szukają przepisu na swoje ulubione kokosanki - do wypróbowania!Składniki na około 20 kokosanek:250 g wiórków kokosowych100 g masła3/4 szklanki cukru4 łyżki mleka2 białkaMasło włożyć do garnuszka. Rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodać wiórki i wymieszać, chwilę pogotować. Przestudzić.Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z resztą przestudzonych składników. Gotowe ciasto nakładać łyżką (najlepiej gałkownicą do lodów) na natłuszczoną blachę.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 20 minut, do złotego koloru. Poczekać chwilę przed zdjęciem z blachy, wystudzić.Smacznego :-).Przepis podany przez Nutellę na Kafeterii.