Wykonanie
Nie uwierzycie, ale ostatni tydzień spędziłam w Polsce (choć w to zapewne uwierzycie ;-) i... widziałam wystawione na sprzedaż świeże
jagody (we wrześniu!). Zaraz obok
kurek, sprzedawane przy drodze. Aż przystanęłam by się przyjrzeć, czy to oby na pewno
jagódki :-). Smoothie ze świeżych
jagód przygotowałam jednak w lipcu, kiedy trwały przenosiny na nową stronę internetową, a dopiero teraz dodaję wpis. Przygotujecie je z mrożonych
jagód lub
borówki amerykańskiej. To prosty mix
jagód i
bananów z dodatkiem
jogurtu, słodzony
syropem klonowym. Oryginalnie w przepisie był niewielki dodatek
kakao, z którego zrezygnowałam. Może rozpoczniecie od smoothie nowy tydzień?Składniki:2
banany, mogą być zamrożone2/3 szklanki mrożonych
jagód2/3 szklanki
naturalnego jogurtu2 łyżki
syropu klonowegoWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania smoothie.Przelać do szklanek i udekorować
jagodami.* Jeśli
owoce nie były zamrożone można dodać pokruszonego
lodu i zmiksować razem z nim.Smacznego :-).
Źródło inspiracji - ' My kitchen affair' .