ßßß
Nie uwierzycie, ale ostatni tydzień spędziłam w Polsce (choć w to zapewne uwierzycie ;-) i... widziałam wystawione na sprzedaż świeże jagody (we wrześniu!). Zaraz obok kurek, sprzedawane przy drodze. Aż przystanęłam by się przyjrzeć, czy to oby na pewno jagódki :-). Smoothie ze świeżych jagód przygotowałam jednak w lipcu, kiedy trwały przenosiny na nową stronę internetową, a dopiero teraz dodaję wpis. Przygotujecie je z mrożonych jagód lub borówki amerykańskiej. To prosty mix jagód i bananów z dodatkiem jogurtu, słodzony syropem klonowym. Oryginalnie w przepisie był niewielki dodatek kakao, z którego zrezygnowałam. Może rozpoczniecie od smoothie nowy tydzień?Składniki:2 banany, mogą być zamrożone2/3 szklanki mrożonych jagód2/3 szklanki naturalnego jogurtu2 łyżki syropu klonowegoWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania smoothie.Przelać do szklanek i udekorować jagodami.* Jeśli owoce nie były zamrożone można dodać pokruszonego lodu i zmiksować razem z nim.Smacznego :-).
Źródło inspiracji - ' My kitchen affair' .