Wykonanie
Lekka i orzeźwiająca przekąska typu finger food. Doskonała na towarzyskie spotkania.Polecamy też więcej przepisów na: Finger Food, Sylwestra, Przekąski,Nasze inne propozycje, w których wykorzystaliśmy:
krewetki,
ananas,
pomarańczęSkładniki na 10 porcji:10 surowych
krewetek Black Tiger 16/201
kaki1
pomarańcza1 plaster
ananasaświeża
kolendra2 ząbki obrane
czosnkusólpieprzoliwa do smażeniaPrzed przygotowaniem polecam:poradnik o tym,jak używać i do czego stosować
kolendręPrzygotowanie:
Owoce obrać (
pomarańczę wykroić z błonek), pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić
solą i
pieprzem.
Kolendrę posiekać.Surowe
krewetki obrać ze skorupki. Patelnię mocno rozgrzać, wlać
oliwę. Włożyć
krewetki i
czosnek. Smażyć z obu stron po około 1 minucie, przyprawić.Do małych naczyń na finger food włożyć
sałatkę owocową i nałożyć po 1
krewetce.


,Składnik główny:
krewetki,Składnik główny:
kaki,Składnik główny:
pomarańcza,Składnik główny:
ananas,Rodzaj dania:
Ryby i owoce morza,Przekąska,