ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminChłodnik arbuzowo - truskawkowyz miętą i imbiremArbuza i truskawki warto schłodzić w lodówce, wówczas chłodnik będzie odpowiednio zimny od razu po przygotowaniu.Składniki2 porcje450 g miąższu arbuza (bez pestek)150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek)sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiruDo podania (opcjonalnie):ser feta, grzanki, posiekane pistacjePrzygotowanieArbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i krótko zmiksować na najmniejszych obrotach lub rozdrobnić za pomocą funkcji "pulsacyjnej" - tak aby pozostawić drobne kawałeczki arbuza i truskawek. Jeśli chcemy, możemy też zmiksować chłodnik na gładki mus. Wstawić do lodówki. Podawać z serem feta, grzankami i pistacjami.