ßßß
03 4 .67kwestiasmaku4 . 67 / 5 stars
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 4 . 7(3 głosów)4 . 666665Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowymSkładniki2 porcje2 szklanki makaronu pełnoziarnistego np. penne3 szklanki świeżego młodego szpinaku4 łyżki orzechów włoskich lub pinii (zrumienionych na patelni)1/2 ząbka czosnku1/3 szklanki oliwy extra vergine1 filiżanka startego sera Parmezan, Pecorino Romano lub Grana PadanoPrzygotowanieMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy. W blenderze zmiksować resztę składników na jednolitą pastę, pozostawiając 2 łyżki sera do posypania po makaronie. Na patelni zrumienić makaron, dodać pesto, wymieszać i chwilkę razem podgrzać. Podawać z resztą sera.