ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5
191 5admin5 / 5 starsProsciutto e MeloneMelon z szynką parmeńskąSłynna włoska przekąska z kawałków melona zawiniętego w plastry świeżo krojonej szynki parmeńskiej. Ja podaję go na szpinaku i polewam sosem balsamicznym.Składniki4 porcje1 dojrzały melon10 cienkich plasterków szynki parmeńskiejmłody szpinak babyzagęszczony ocet balsamiczny (lub wymieszane 3 łyżki octu balsamicznego, 6 łyżek oliwy, szczypta soli morskiej i pieprzu)PrzygotowanieMelona umyć, obrać, pokroić na cząstki, oczyścić z nasion. Ułożyć na opłukanym i osuszonym szpinaku. Przykryć plasterkami szynki parmeńskiej, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z sosem balsamicznym.
