ßßß
Ja miałam okazję przygotować tartę na razowym cieście z owocami leśnymi, na którą przepis podaję poniżej.Razowa tarta z owocami leśnymiSkładniki na kruche ciasto razowe:230 g mąki pszennej razowej60 g cukru pudru150 g margaryny Kasiaszczypta soliWszystkie składniki zagnieść. Ciasto schłodzić w lodowce.Z 2/3 ilości ciasta wałkujemy spod tarty który następnie podpiekamy w 180 stopniach na jasny kolor.Nadzienie:500 g mrożone owoce leśne60 g pregeliny150 g cukruMrożone owoce rozmrozić i odsączyć na sicie. Powstały odciek połączyć z pregeliną wymieszaną z cukrem. Dodać owoce. Odstawić na 5 minut, po tym czasie można nakładać na ciasto.Rozwałkować resztę ciasta, pokroić w paseczki i położyć na owocach. Piec w temperaturze 180 stopniach do momentu zbrązowienia górnej warstwy ciasta.
Oprócz wszystkich słodkości, dowiedzieliśmy się również jak w kilka minut przygotować w domu margarynę.
Najciekawszym punktem warsztatów było przygotowanie przez Tomka Dekera pralinek z musem z mango. Mogliśmy zobaczyć jak się temperuje czekoladę, jak sprawić żeby czekolada była gładka i pięknie błyszczała oraz jak krok po kroku zrobić własne czekoladki.
Efekt końcowy naprawdę robił wrażenie.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu z warsztatów.Wszystkie przepisy na słodkości z warsztatów znajdziecie na mojeciasto.pl, zachęcam do odwiedzenia strony