ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

wtorek, 8 Maj 2012, autor: blue_megi, 8 Komentarzy »
Szybka, sycąca przekąska z ciasta francuskiego.
Składniki:
6 parówek
ciasto francuskie (1 opakowanie)
kilka suszonych pomidorów w oliwie
suszone lub świeże zioła: bazylia, oregano
Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów. Usuwamy osłonki z parówek. Pomidory odsączamy z oliwy i kroimy na mniejsze kawałki. Na każdy kawałek ciasta kładziemy 3-4 kawałki pomidorów i parówkę. Posypujemy odrobiną suszonych ziół. Zwijamy i kładziemy na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wierzch nacinamy nożem i smarujemy oliwą z pomidorów.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się zrumienią.
Smacznego
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/ciasto-francuskie-przepisy/parowki-w-ciescie-francuskim