Wykonanie
poniedziałek, 31 Styczeń 2011, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Smaczne i szybkie w przygotowaniu
ciastka. Do ciasta nie dajemy
cukru, dopiero po upieczeniu posypujemy
cukrem pudrem lub lukrujemy.

Składniki:kostka (200g) miękkiego
masła250 g
białego sera250 g
mąki pszennej1 puszka
brzoskwińMiękkie
masło,
ser i
mąkę dokładnie wyrabiamy, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy przynajmniej na godzinę do lodówki. W międzyczasie odsączamy na sitku
brzoskwinie.Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek – ok. 3 mm. Kroimy na nieduże kwadraty. Połówki
brzoskwiń kroimy na 4 i układamy na kwadratach. Zlepiamy boki, uważając, żeby nie pobrudzić ciasta
sokiem z brzoskwiń, bo nie będzie chciało się skleić.
Ciasteczka układamy na blaszce posmarowanej
masłem i pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Studzimy na kratce. Posypujemy
cukrem pudrem.Najlepsze tego samego dnia, którego pieczemy.Smacznego