Wykonanie
Gdy zobaczyłam ten przepis poczułam jak spływa na mnie paląca ochota, żeby natychmiast go zrobić.
Szpinak gości u mnie bardzo często, jest zdrowy i smaczny więc nie było sensu odkładać tego przepisu na później. Tak już mam, że niektóre przepisy leżakują bardzo długo w kolejce do realizacji a niektóre są robione błyskawicznie.
Szpinak z
sezamem wystąpił u mnie w formie ciepłej jarzynki do głównego dania.
ŹródłoSkładniki:200 g nasion
sezamu4 łyżki
wody300 g posiekanych listków
szpinaku1 łyżka
masłaNa dużej patelni wymieszać
sezam z
wodą a następnie wmieszać
szpinak. Doprowadzić do wrzenia a następnie dusić na małym ogniu ok. 10 min. aż ziarna
sezamu się uprażą. Jeśli jest to konieczne można dodać trochę więcej
wody. Przed podaniem wmieszać
masło.Smacznego:)