ßßß Cookit - przepis na Różowy sos

Różowy sos

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj polecam bardzo dobry sos o ładnej różowej barwie, którą zawdzięcza żurawinie. Oczywiście wykonanie jest ekspresowe a zastosowanie może być różnorodne i zależy tylko od naszej inwencji. Ja używam go do mięs na zimno np. szynki peklowanej a także do paluszków drobiowych a w niedalekich planach mam również sałatkę. Sos ma leciutko słodkawą nutę, tym co lubią mięsa z dodatkiem owoców na pewno będzie smakować.
Składniki:
słoik majonezu
8 łyżek żurawiny w słoiku
4 łyżki ketchupu
6 ząbków czosnku
sól, pieprz
Posiekać czosnek. Wymieszać żurawinę i ketchup z majonezm i czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki na 1 h.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/03/Rozowy-sos.html