Wykonanie
Ostatnio zajrzałam do książki, którą mam od dawna ale jeszcze nic z niej nie zrobiłam. Książka p.t. Śniadania nie jest jakąś wybitną pozycją ale kilka inspiracji na pierwszy posiłek dnia znalazłam. Czasami trafiają się takie przepisy
banalne ale sama bym na nie chyba nie wpadła. Tak jak np. dzisiejsza jajecznica z grzankami. Jestem pewna, że większość osób czytających ten tytuł nie pomyślała, że chodzi o grzanki w środku lecz z
boku jajecznicy. Takie śniadanie jest bardzo syte, myślę, że bardziej niż zwykła jajecznica a i urozmaicić sobie coś od czasu do czasu jest fajnie.
Składniki:2
jajkałyżka
masłakromka czerstwego
chlebaposiekany
koperek ( nie miałam)
sólChleb pokroić w równą drobną kostkę.
Jaja wybić do miseczki, dodać szczyptę
soli, dokładnie rozmieszać. Na patelni stopić
masło, podsmażyć pokrojony
chleb, zalać go masą jajeczną i mieszając ogrzewać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jajecznicę przełożyć na talerz i posypać
koperkiem.Smacznego:)