ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z mango i mozzarelli

Carpaccio z mango i mozzarelli

nazwa

Wykonanie

Przepis na carpaccio znalazłam w sierpniowym numerze Kuchni i bardzo mi się spodobał bo lubię mango. W połączeniu z mozzarellą wyszła z tego fajna sałatka, którą w zasadzie można zjeść na deser. Przepis trochę zmieniłam bo nie miałam trawy cytrynowej potrzebnej do sosu. Po przepis na carpaccio z cytrusowym dressingiem odsyłam do Kuchni natomiast tutaj przedstawiam swoja wersję.
Składniki:
1 dojrzałe mango
1 kulka mozzarelii
sok z 1 limonki
10 dag orzechów włoskich
3 łyżeczki brązowego cukru
50 ml oleju z orzechów włoskich
3 łyżki octu balsamicznego
Obrane mango pokroić w plasterki. Kulkę mozzarelli również pokroić w plasterki. Ułożyć na talerzu. Ocet, olej, sok z limonki zmieszać z cukrem. Gotowym sosem polać carpaccio, posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/10/Carpaccio-z-mango-i-mozzarelli.html