ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomarańcze 4 sztukananas konserwowy 3 plastrysok z pomarańczy 2 sztukwino czerwone wytrawne 1 sztukrum 100 mililitrówcukier 100 gramówWykonanie:Wyszorowane pomarańcze obrać tak, by ze skórek powstały spiralki. Z miąższu usunąć wszystkie białe błony i pokroić w cienkie plasterki. Osączone plastry ananasa pokroic na kawałki i razem z plastrami pomarańczy, połową szklanki soku z ananasa, sokiem z 2 pomarańczy, cukrem, winem i rumem podgrzewać, mieszając.Poncz z owocami przelać do szklanego dzbanka. Udekorować spiralkami skórek pomarańczy. Gorący nalewać do szklanek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: