Wykonanie
« Powrót  FlutDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
likier Apricot
Brandy 20 mililitrów
szmpan biały wytrawny 20 mililitrówsok z
pomarańczy 30 mililitrów
sok z cytryny 10 mililitrów
syrop Grenadine - Dash 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Do kielicha wlać po kolei : sok z
pomarańczy,
sok z cytryny syrop Grenadine, Apricot
Brandy i energicznie wymieszać łużeczką barową lub szpatułką. Następnie kieliszek uzupełnić
szampanem (lub
winem musującym) do 3/4 jego wysokości. Brzeg kieliszka udekorować plasterkami limy. Na plastykową szpadkę nadziać 2
winogrona - zielone i fioletowe - i wpiąć ją w plasterek limy.Uwagi:
likier Apricot
Brandy (czyt, eiprikot
brendy) -
likier morelowy syrop Grenadine (czyt, grenadin) -
syrop z
owocu granatu.
AlkoholeKoktajleKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: