Wykonanie
« Powrót  Orzechówka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10000000 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoniedojrzałe zielone
orzechy włoskie` 2-3 gramów
wódka czysta 1 litrów
cukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Zielone, niedojrzałe
orzechy włoskie, w których nie ukształtowała się jeszcze twarda skorupa drobno pokrajać wraz z zieloną zewnętrzną łupiną i wsypać do szklanego naczynia. Zalać
wódką zakorkować i pozostawić na 3-4 tygodnie. Po tym czasie zlać płyn z nad
orzechów do innego naczynia przez lejek z gazą, a pozostałe
orzechy zasypać
cukrem i pozostawić jeszcze na 1-2 tygodnie do rozpuszczenia
cukru. Wytworzony
syrop cukrowy zlać p[rzez lejek z gazą do naczynia z poprzednio zlanym eliksirem. Wymieszać i pozostawić do sklarowania.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Staropolska
NalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: