ßßß Cookit - przepis na Granita cytrynowa

Granita cytrynowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sok z cytryn 125 mililitrów
woda 125 mililitrów
cukier 0,5 szklanek
wino Moscatel do Douro DOC Douro 125 mililitrów
białko 1 sztuk
Wykonanie:
Wino, wodę i cukier zagotować. Po wystygnięciu dodać sok z cytryn i zamrozić. Zamrożoną granitę rozbić na kawałki lub zmiksować i wymieszać z ubitym na sztywno białkiem. Nałożyć do szklanek lub pucharków, po czym wstawić ponownie do zamrażalnika. Podawać zamrożoną z plasterkami limonki lub cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wina
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4709/Granita-cytrynowa