Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 1 sztuk
mleko 0,25 szklanek
ser szwajcarski 2 plastry
chleb pełnoziarnisty 2 sztuk
tłuszcz roślinny według uznania
Wykonanie:
Ubij lekko
jajko i
mleko w misce wystarczająco dużej, by zmieścił się w niej
chleb. Przełóż kawałki
chleba serem. Namocz kanapkę w
jajku z
mlekiem, obracając ją kilkakrotnie , aż całe
jajko w nie wsiąknie. Rozgrzej mocno blachę lub patelnię teflonową z tłuszczem. Zmniejsz płomień i zarumień kanapkę z obu stron.
Uwagi:
ser najlepiej jakby był o niskiej zawartości
sodu może być
cheddar 0,5 kanapki = 2 porcje produktów pełnoziarnistych 1 porcja
białka 1 porcja
białkaAutor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: