Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 1 sztuk
mleko 0,25 szklanek
ser szwajcarski 2 plastry
chleb pełnoziarnisty 2 sztuk
tłuszcz roślinny według uznaniaWykonanie:Ubij lekko
jajko i
mleko w misce wystarczająco dużej, by zmieścił się w niej
chleb. Przełóż kawałki
chleba serem. Namocz kanapkę w
jajku z
mlekiem, obracając ją kilkakrotnie , aż całe
jajko w nie wsiąknie. Rozgrzej mocno blachę lub patelnię teflonową z tłuszczem. Zmniejsz płomień i zarumień kanapkę z obu stron.Uwagi:
ser najlepiej jakby był o niskiej zawartości
sodu może być
cheddar 0,5 kanapki = 2 porcje produktów pełnoziarnistych 1 porcja
białka 1 porcja
białkaAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Powyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: