Wykonanie
Wszystkie mądre poradniki prawiące o szczęściu w życiu na pewno zawierają dobrą radę: kochaj samego siebie i bądź dla siebie dobry. Wyrazem mojej miłości było dzisiaj królewskie śniadanie :)Zresztą bardzo proste śniadanie: to
pełnoziarnisty chleb tostowy, przełożony cudowną truskawellą firmy Eterno, namoczony w
mleku i podsmażony na złoto na
maśle. Proste i niezwykle pyszne.Truskawella wygląda jak rozpuszczona
czekolada, jest łatwa do smarowania. Ma świetny, głęboki smak - po prostu jak moja ulubiona
czekolada z nadzieniem
truskawkowym. Wyobraźcie sobie, do ilu smakołyków można ją wykorzystać ;) Ja mam jeszcze jeden pomysł, który być może jeszcze dziś uda mi się zrealizować. Jak nie dziś, to na pewno jutro, bo wyobraźnia już mi narobiła apetytu...
Składniki na 1 porcję :2 kromki
pełnoziarnistego chleba tostowegokilka łyżek
mleka1 pełna łyżeczka Truskawelli firmy Eterno1 płaska łyżeczka
masła klarowanegoPrzygotowanie :Dokładnie smaruję jedną kromkę
chleba tostowego truskawellą, przykrywam ją drugą kromką. Łyżeczką nasączam obie kromki
mlekiem i czekam chwilkę, by nim przeszły. Rozgrzewam
masło na patelni (średni ogień), wkładam na patelnię przygotowany tost i smażę pod przykryciem po ok. 2 minuty z każdej strony. Podaję od razu na gorąco.Przepis autorski.