ßßß Cookit - przepis na Top rum

Top rum

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Cherry brandy 20 mililitrów
rum 40 mililitrów
sok z pomarańczy 60 mililitrów
sok z limy 20 mililitrów
syrop Grenadine według uznania
ananas w plastrach 1 sztuk
wiśnia maraskino 1 sztuk
ananas liście 1 sztuk
Wykonanie:
Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, wlać wszystkie składniki w następującej kolejności:sok z pomarańczy, sok z limy, Cherry Brandy, Myer`s Rum. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać nim 20s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Przelać przez sitko do wysokiego, rozszerzającego się ku górze kielicha i wrzucić 3 kostki lodu. Dodać kilka kropli syropu Grenadine tak, aby utworzyły purpurową smugę. Kielich przybrać kwiatem zrobionym z liści i plastra ananasa oraz wisienki koktajlowej.
Uwagi:
syrop Grenadine - 10 kropli
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Drinki (z Brandy)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3807/Top-rum