Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wanilia w laskach 1 sztuk
kardamon 3 sztuk
spirytus 0.5 litrów
wódka 1 litrów
cukier 500 gramówaronia
owoce 1 kilogramówWykonanie:
Owoce umyć zasypać
cukrem, odstawić na kilka dni, co jakiś czas zamieszać.Dodać
wódkę i
spirytus oraz
kardamon i
wanilie, odstawić na dwa tygodnie w ciepłe miejsce.Zalać
alkohol , przefiltrować, odstawić na 3 miesiące.Uwagi:Do
nalewki aroniowej używamy
kardamonu w nasionach. Zwykle robi się tą
nalewkę we wrześniu, ale jeśli macie jeszcze w ogrodzie pomarszczona aronię , też można ja wykorzystać.
Nalewka ta obniża ciśnienie
krwi.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Staropolska
NalewkiKomentarze:Autor:
TIMOData: 2008-09-08właśnie o taką
nalewkę mi chodziło w większości przepisach aronia jest gotowana w wodzie z liśćmi
wiśni. Jak bym chciał zrobić
nalewkę z kompotu to
włśnie tak bym to robił, mnie zależy na naturalnym soku!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: