Wykonanie
« Powrót  Pigwówka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
owoce pigwowca 1 kilogramów
cukier 1 1/2 kilogramów
spirytus 1/2 litrów
wódka 1/2 litrówWykonanie:
Owoce pigwowca wypestkować, pokroić, zasypać
cukrem, odstawić na 10 dni.
Syrop zlać, zmieszać ze
spirytusem w proporcji 1:1, odstawić na 10 tygodni. Przefiltrować, zlać do butelek.
Owoce zalać
wódką. Przefiltrować. Zlać po 4 tygodniach.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!
NalewkiKomentarze:Autor: małgos71Data: 2009-06-12piłam świetnaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: