ßßß Cookit - przepis na Pigwówka

Pigwówka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pigwówka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
owoce pigwowca 1 kilogramów
cukier 1 1/2 kilogramów
spirytus 1/2 litrów
wódka 1/2 litrów
Wykonanie:
Owoce pigwowca wypestkować, pokroić, zasypać cukrem, odstawić na 10 dni. Syrop zlać, zmieszać ze spirytusem w proporcji 1:1, odstawić na 10 tygodni. Przefiltrować, zlać do butelek. Owoce zalać wódką. Przefiltrować. Zlać po 4 tygodniach.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Nalewki
Komentarze:
Autor: małgos71
Data: 2009-06-12
piłam świetna
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8427/Pigwowka