Wykonanie
« Powrót  Pigwówka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
owoce pigwowca 1 kilogramów
spirytus 1 litrów
wódka 0,5 litrów
cukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce pokroić na 4 części, usuwając gniazda nasienne, pokroić miąższ w plasterki. Włożyć do słoja, zalać
spirytusem oraz
wódką i zamknąć.
Słój pozostawić w temperaturze pokojowej na 6 tygodni. Po tym czasie połowę
nalewki przefiltrować do butelek i szczelnie zamknąć. Resztę po przefiltrowaniu wymieszać z
cukrem i 100 ml przegotowanej
wody. Ponownie przelać do słoja i szczelnie zamknąć. po upływie kilku tygodni połączyć wytrawną i słodką pigwówkę w proporcjach odpowiadających upodobaniom
smakowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
NalewkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: