Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoPiernik Kętrzyński 750 gramów
margaryna 200 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie według uznaniaWykonanie:Na stolnicę wsypać koncentrat ciasta, dodać
margarynę i posiekać nożem. Wbić
jajko, dodać
śmietanę i zagnieść na jednolite ciasto. Uzyskane ciasto włożyć na płaską blachę do pieczenia i rozwałkować, po nakłuwać widelcem w małych odstępach. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Ostudzony piernik pokryć polewą sporządzoną wg przepisu z opakowania i posypać grubo posiekanymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: