ßßß Cookit - przepis na Piernik Kętrzyński jako kruche ciasto

Piernik Kętrzyński jako kruche ciasto

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Piernik Kętrzyński 750 gramów
margaryna 200 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie według uznania
Wykonanie:
Na stolnicę wsypać koncentrat ciasta, dodać margarynę i posiekać nożem. Wbić jajko, dodać śmietanę i zagnieść na jednolite ciasto. Uzyskane ciasto włożyć na płaską blachę do pieczenia i rozwałkować, po nakłuwać widelcem w małych odstępach. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Ostudzony piernik pokryć polewą sporządzoną wg przepisu z opakowania i posypać grubo posiekanymi orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12827/Piernik-Ketrzynski-jako-kruche-ciasto