Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka czerwona 2 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
maliny 300 gramówwrzątek 3 szklanek
bita śmietana według uznaniaWykonanie:W szklance wrzątku rozpuścić jedną
galaretkę i ostudzić. Ubić
śmietanę na sztywno. Ubijając stopniowo dolewać zimną
galaretkę i przelać do filiżanek w taki sposób, aby zastygła na ukos. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Drugą
galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Tężejącą
galaretkę wymieszać z oczyszczonymi
malinami lub innymi drobnymi
owocami. Wlać do filiżanek z masa
śmietankowo-galaretkowa i wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować deser
bitą śmietaną lub
konfiturą malinową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: