Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
galaretka czerwona 2 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
maliny 300 gramów
wrzątek 3 szklanek
bita śmietana według uznania
Wykonanie:
W szklance wrzątku rozpuścić jedną
galaretkę i ostudzić. Ubić
śmietanę na sztywno. Ubijając stopniowo dolewać zimną
galaretkę i przelać do filiżanek w taki sposób, aby zastygła na ukos. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Drugą
galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Tężejącą
galaretkę wymieszać z oczyszczonymi
malinami lub innymi drobnymi
owocami. Wlać do filiżanek z masa
śmietankowo-galaretkowa i wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować deser
bitą śmietaną lub
konfiturą malinową.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: