ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogalaretka czerwona 2 sztukśmietana kremowa 1 szklanekmaliny 300 gramówwrzątek 3 szklanekbita śmietana według uznaniaWykonanie:W szklance wrzątku rozpuścić jedną galaretkę i ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno. Ubijając stopniowo dolewać zimną galaretkę i przelać do filiżanek w taki sposób, aby zastygła na ukos. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać z oczyszczonymi malinami lub innymi drobnymi owocami. Wlać do filiżanek z masa śmietankowo-galaretkowa i wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować deser bitą śmietaną lub konfiturą malinową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogalaretka czerwona 2 sztukśmietana kremowa 1 szklanekmaliny 300 gramówwrzątek 3 szklanekbita śmietana według uznaniaWykonanie:W szklance wrzątku rozpuścić jedną galaretkę i ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno. Ubijając stopniowo dolewać zimną galaretkę i przelać do filiżanek w taki sposób, aby zastygła na ukos. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Drugą galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać z oczyszczonymi malinami lub innymi drobnymi owocami. Wlać do filiżanek z masa śmietankowo-galaretkowa i wstawić do lodówki. Przed podaniem można udekorować deser bitą śmietaną lub konfiturą malinową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: