Wykonanie
Smak dzieciństwa - malinowa pianka... deser do którego chętnie wracam za słodko - kwaśny smak. Z żadnym innym
owocem nie jest tak dobry jak z
malinami.Składnikipuszka
mleka skondensowanego niesłodzonego2
galaretki czerwonemaliny (użyłam mrożonych)Sposób
Mleko schłodzić.
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, jednak z mniejszą ilością
wody, aby deser nam się dobrze stęgł.
Galaretki odstawiamy, aby przestygły. Przygotowujemy w tym czasie
mleko skondensowane. Wlewamy je do dużej miski, miksujemy do czasu aż zwiększy swoją objętość. Do tak ubitej piany dodajemy porcjami
galaretkę, cały czas miksując, na koniec wrzucamy
owoce. Całość można w razie potrzeby dodatkowo osłodzić.Gotowy deser przekładamy do salaterek, schładzamy w lodówce.Jeśli zostało Wam trochę
malin możecie nimi przyozdobić górę.