ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza kukurydziana 250 gramówlistki rozmarynu według uznaniaoliwa 4 łyżek stołowychpapryczka peperoncino 1 sztukser Grana Padano 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zagotować 7 szklanek wody. Mieszając, powoli wsypywać kaszę kukurydzianą. Gotować ok. 40 minut na małym ogniu, często mieszając. Oprószyć rozmarynem, doprawić solą oraz pieprzem. Oliwą posmarować blachę i rozsmarować na niej masę na grubość ok. 2,5 cm. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Oczyszczoną papryczkę posiekać. Zastygniętą polentę pokroić na kawałki, obtoczyć w tartym serze, posypać papryczką i podsmażyć na oliwie, najlepiej na patelni grillowej lub teflonowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia WłoskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: