ßßß Cookit - przepis na Miso

Miso

nazwa

Wykonanie

To jest zdecydowanie sezon na zupy. I nie ma się co dziwić, bo przecież nic tak dobrze nie rozgrzewa (mam na myśli kulinaria, bo jest parę innych, świetnych sposobów na rozgrzanie :).
Wersji miso jest sporo. Ja ugotowałam zupę, z łatwo dostępnych składników. Smakuje naprawdę dobrze!
Na litr zupy:
1 litr bulionu warzywnego
1/2 dużej, białej rzodkiewki
1 opakowanie tofu (200g)
200 g pieczarek
1 dymka
4 łyżki pasty miso
oliwa do smażenia
olej ryżowy do smażenia
Pieczarki obieram, kroję i podsmażam na oliwie.
Tofu kroję i smażę na oleju ryżowym.
Rzodkiew i dymkę kroję w plastry.
Bulion warzywny doprowadzam do wrzenia i wrzucam do niego wszystkie składniki, oprócz miso. Gotuję około 20 minut (aż zmiękna warzywa).
Dodaję pastę miso i gotuję jeszcze kilka minut.
Proszę jakie łatwe!
Źródło:http://goodmoodfood-goodmoodfood.blogspot.com/2011/11/miso.html