Wykonanie
To jest zdecydowanie sezon na zupy. I nie ma się co dziwić, bo przecież nic tak dobrze nie rozgrzewa (mam na myśli kulinaria, bo jest parę innych, świetnych sposobów na rozgrzanie :).Wersji miso jest sporo. Ja ugotowałam zupę, z łatwo dostępnych składników. Smakuje naprawdę dobrze!

Na litr zupy:1 litr
bulionu warzywnego1/2 dużej, białej
rzodkiewki1 opakowanie
tofu (200g)200 g
pieczarek1
dymka4 łyżki pasty miso
oliwa do smażenia
olej ryżowy do smażenia
Pieczarki obieram, kroję i podsmażam na
oliwie.
Tofu kroję i smażę na
oleju ryżowym.
Rzodkiew i
dymkę kroję w plastry.
Bulion warzywny doprowadzam do wrzenia i wrzucam do niego wszystkie składniki, oprócz miso. Gotuję około 20 minut (aż zmiękna warzywa).Dodaję pastę miso i gotuję jeszcze kilka minut.Proszę jakie łatwe!