Wykonanie
Jestem mięsożercą i produktom typu
tofu,
soczewica,
ciecierzyca byłam z zasady przeciwna. Jednak kiedy koleżanka z pracy poczęstowała mnie pastą swojego pomysłu, stwierdziłam, że dalszy
opór nie ma sensu. Co więcej, nawet mój mąż stwierdził, że ta pasta jest świetna :)
ciecierzyca ugotowana lub z puszki 300 g,
twaróg półtłusty 200 g,1 mały ząbek
czosnku,garść
natki pietruszki,
jogurt grecki 2 łyżki
sól,
pieprzDo miski wsypałam
ciecierzycę, dodałam
twaróg,
jogurt,
natkę pietruszki, wcisnęłam ząbek
czosnku i zmiksowałam blenderem na gładką masę. Ilością dodawanego
jogurtu możecie regulować gęstość pasty. Osoliłam i opieprzyłam do smaku.