Wykonanie
Moje owsianki ewoluują w zależności od
pory roku i od ilości czasu z rana. Najpierw po prostu gotowałam je z samego rana.
Potem, kiedy nadeszły cieplejsze dni jadałam te nocne, bez gotowania. Teraz, kiedy czasu z rana jakoś brakuje, a zimna owsianka nie wchodzi w rachubę, przygotowuję wszystko wieczorem, a rano stawiam tylko na chwilę na kuchenkę. Nie muszę czekać, żeby przestygła, jem taką jaką lubię.

Składniki:100 ml zaparzonej
kawy150 ml
mleka4 łyżki
płatków owsianych1 łyżka nasion chiaDodatkowo:
orzechy,
winogronaWykonanie:Wieczorem do garnuszka wlać
mleko i
kawę. Dosypać
płatki i nasiona i wymieszać. Garnuszek wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć go i postawić na kuchence na 2 - 3 minuty, aby owsianka lekko się podgrzała, ale nie parzyła w
język. Na wierzch położyć
orzechy,
winogrona lub inne
owoce.