Deser dla łakomczuchów. Banalny w przygotowaniu a do tego przepyszny. Pomimo tego, że zawiera alkohol, można podać go dzieciom, bo alkoholu jest naprawdę odrobina. Trifle zazwyczaj podaje się w dużym szklanym naczyniu. Ponieważ nie mam takiego, podałam je w oddzielnych porcjach.Składniki:biszkopt lub pokruszone biszkopciki300 g truskawek2 łyżki octu balsamicznego400 ml śmietany kremówki3 - 4 łyżki cukrupłatki migdałówAmarettoWykonanie:Umyte i pokrojone truskawki skrapiamy ocet balsamicznym. Odstawiamy na około kwadrans. Kremówkę ubijamy na sztywno z 2 -3 łyżkami cukru. Zmacerowane truskawki posypujemy resztą cukru. Na dno szklanek wkładamy porcje biszkoptu. Skrapiamy je Amaretto. Na biszkopt kładziemy część truskawek. Potem ubitą kremówkę. Ponownie biszkopt, skrapiamy go Amaretto, na to truskawki i śmietanę. Szklanki z deser wkładamy do lodówki na 2-3 godziny, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem deser posypujemy płatkami migdałów.