Wykonanie
Niezwykle szybkie w przygotowaniu. Niestety znikają równie szybko. Szczególnie, jeżeli mój syn pojawi się w pobliżu. Spokojnie jest w stanie zjeść wszystkie. Za to córcia już niekoniecznie przepada.
Składniki:1 płat
ciasta francuskiego (świeżego)2
jabłka1 łyżka
cukru (
daję trzcinowy)1 - 2 łyżki
masłaWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Ciasto kroimy na 8 równych prostokątów. W każdym robimy po 2 - 3 nacięcia na jednej połowie.
Jabłka obieramy, kroimy na grubsze plastry. Na patelni roztapiamy
cukier z
masłem, aż powstanie delikatny karmel. Przez chwilę podsmażamy plastry
jabłka. Gotowe
jabłka przekładamy na przygotowane ciasto. Kładziemy na części bez nacięcia. Nakrywamy naciętą połową ciasta i sklejamy boki. Pieczemy przez około 20 minut.