Wykonanie
Kiedy zobaczyłam te zdjęcia, od razu zaczęłam czytać przepis. Zakupiłam brakujące składniki i szybko przygotowałam mieszankę na tę domową gorącą
czekoladę.
Czekolada wyszła idealna. Gęsta, mocno czekoladowa, nie za słodka. Taka jaką lubię. A do tego jest dużo łatwiejsza w przygotowaniu niż te, które robiłam do tej
pory.

Składniki:100 g
czekolady (gorzkiej, delikatesowej lub
mlecznej - ja dałam
mleczną)2/3 szklanki (250 ml)
kakao niesłodzonego3/4 szklanki drobnego
cukru (pominęłam)1/4 szklanki
mleka w proszkuszczypta
soli2 łyżeczki
skrobi kukurydzianejWykonanie:
Czekoladę połamać na kawałki i zmiksować w blenderze. Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować. Przełożyć mieszankę do słoika. Aby przygotować kubek
czekolady podgrzewamy szklankę
mleka z dwiema czubatymi łyżeczkami mieszanki. Mieszamy cały czas podczas gotowania.
