Wykonanie
Jak zamienić
czekoladowo-
maślaną breję w najlepszy zakalec świata?
![](/Data/Images/polacamala.blogspot.com\2013_slash_06_slash_jak-zamienic-czkoladowo-maslana-breje-w/l/219623947.JPG)
Nic prostszego! Chwycić przepis na brownie, składniki i zastosować się do wskazówek.A wszystko to wychodzi człowiekowi najlepiej zawsze wtedy, kiedy musi się uczyć do egzaminu z socjolingwistyki :).Urodziny mojego współlokatora były tak naprawdę tylko pretekstem... :P.Baaardzo mi brakowało "paprania się" w kuchni i pstrykania fotek, siedząc na biurku i usiłując "złapać" dobre światło.
![](/Data/Images/polacamala.blogspot.com\2013_slash_06_slash_jak-zamienic-czkoladowo-maslana-breje-w/l/735569259.JPG)
A teraz...do nauki!__________________________________Ingrediencje:115g
masła90g ciemnej
czkolady (dodałam pół na pół z
mleczną)2/3 szklanki
cukru2/3 szklanki
mąki pszennej1/4 szklanki
kakao1/4 łyżeczki
soli2
jajkaCzary:
Masło i
czekoladę roztopić w garnku do uzyskania jednolitej masy (uważać, żeby się nie przypaliło, najlepiej po prostu mieszać ciągle).Zdjąć z palnika, ostudzić lekko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, bądź zmiksować. Ja nie mam tutaj miksera, więc dodawałam po trochu dokładnie mieszając.Masę przelać do małej formy (zalecana 20x20cm).Piec w 160 stopniach przez 30/35 minut.*Inspiracja: Moje Wypieki