ßßß
ok. 500 g moreli (waga po wypestkowaniu)niepełna szklanka mleka kokosowego (lub wody kokosowej, lub pół na pół mleka i wody)ewentualnie 1-2 łyżki miodu / syropu klonowego lub waszego ulubionego środka słodzącegoszczypta kardamonu i / lub odrobina wody różanej(opcjonalnie – szklanka kostek lodu)Umyte, wypestkowane owoce umieścić w blenderze i zmiksować z pozostałymi składnikami, dodając tyle płynu, by otrzymać odpowiednią dla nas konsystencję. Pijemy natychmiast :)‚* * *Pogoda w ten weekend dopisuje (synoptycy na szczęście się pomylili ;)), większość dnia spędzamy więc w plenerze. Na wczorajszy pokaz sztucznych ogni tym razem udaliśmy się nieco wyżej, do winnic, gdyż widok na rozświetlane ogniami jezioro i Alpy jest naprawdę wyjątkowy.(zdjęcia niestety nie są zbyt udane, ale wklejam kilka, mimo iż są tylko bladą namiastką tego, co widzi się na żywo…)

Wieczorny spacer po winnicach jest miłą częścią eskapady, a miasteczko nabiera wyjątkowego uroku w świetle lampionów…

‚Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam miłej niedzieli!‚