ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

nazwa

Wykonanie

Jedna z najpopularniejszych przekąsek na stołach nie tylko w okresie Wielkanocy ;) Jajka faszerowane można jeść na wiele sposobów. Najczęsciej jednak na moim stole pojawiają się te z pieczarkami i korniszonem. Polecam :)
Składniki:
5 jajek
kilka pieczarek marynowanych
1 korniszon
1 mała cebulka
odrobina majonezu
sól, pieprz, papryka słodka
koperek
Jajka ugotować, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć i zmiksować razem z cebulą, ogórkiem i pieczarkami. Dodać odrobinę majonezu dla uzyskania konsystencji pasty. Dosać pokrojony koperek. Doprawić. Szprycą z szeroką okrągłą końcówką nadziewać jajka.
Smacznego :)
Źródło:http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/06/jajka-faszerowane.html