Opis : Zielona sałata z kukurydzą i sosem sałatkowym to proste i szybkie rozwiazanie na sałatkę obiadową. Ta kompozycja zaciekawiła mnie kiedyś na pewnej uroczystości obiadowej. Nie spodziewałam się smacznego finału w tak prostej postaci i na dodatek w połączeniu ze zwykłą zieloną sałatą.Szczególnie pasuje do ziemniaków i porcji mięsa.Polecam.Pochodzenie : pomysł zaczerpnięty z cateringu pewnej firmyIlość : porcja dla 3-4 osóbSkładniki :1 główka zielonej sałatyok. 1 puszka kukurydzy (w zależności od wielkości główki sałaty)ulubiony sos sałatkowy (najbardziej lubię z włoskim, ale tym razem podałam z Sosem Sałatkowym Francuskim - z połowy porcji)starty parmezan (opcjonalnie)Przygotowanie :Sałatę porwać na małe części.Dodać kukurydzę proporcjonalnie do ilości sałaty.Polać sosem.Delikatnie wymieszać.Posypać lekko startym parmezanem.Podawać zaraz po przyrządzeniu.